Tuesday, April 28, 2009

timun, be strongg..

Hari itu timun duduk dengan aku.. tapi aku tak jaga dia baik2. Aku letak saja dia dalam sangkar dia. Aku bukan tidak mahu jaga dia betul2.tapi aku busy sangat kerja. Kerja direct 10 hari. Balik kerja baru aku keluarkan dia dari sangkar, bagi dia main2 dalam bilik aku.. bila aku nak tido, aku masukkan dia balik..

Timun tu memang ganas. Pantang nampak benda yang dia boleh capai, sure dia akan main2. Pantang nampak orang berjalan, sure kaki orang tu akan kene terkam. Pantang nampak benda bergerak sikit, sure dia nak cakar. Sekali jumpa dia, kalau tak dapat calar balar satu dua kat tangan memang tak sah la.

Beberapa hari lepas aku jaga timun, dia jadi pasif.. dah tak macam dulu..

Dan sekarang, dah seminggu dia terlantar. Dia duduk je kat sudut tu. Tak makan, tak berak, tak minum, tak bagi respond..air liur dia meleleh je.. semalan keadaan dia macam teruk sangat.. badan dia dah bau busuk.. sampai dia kene hurung dengan semut..

Dan pagi tadi aku dan skem bawa dia pergi klinik veterinary dekat upm tu.. doctor kata dia kena infection dekat hati. Dan chances dia nak hidup 30% je. Doctor kata dia just boleh masukkan timun dalam ward untuk 5 hari then masukkan IV drip kat dia. Dan just tengok samaada dia boleh survive ke tak..

Sedih aku dengar doctor cakap camtu. Last time kami nak keluar dari ward tu, doctor cakap “ saya nak ingatkan kamu, harapan dia amat tipis dan mungkin dia tak dapat diselamatkan…

Kami sedih..

Timunn..be strong please.. aku rindu nak kene gigit dengan ko. Aku menyesal sanagt tak jaga kau betul2. Aku tau ko kuatkan.. kau bukan lemah, kau lain dari yang lain..n I know u can survive. Pleasee..pray for timunn.

1 Comments:

Blogger Qilah said...

timun terasa dgn u la pijot... u bz sgt.. pls bawak dia jln2 setiap hari naik kereta baru u.buat dia ceria sikit la... :)

April 28, 2009 at 12:42 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home