Saturday, August 22, 2009

salam ramadhan

selamat menyambut ramadhan semua..
sekejap je dah bulan puasa balik..
bulan puasa tahun lepas, aku baru je memulakan alam pekerjaan
means dah setahun la aku bekerja kat DiGi ni..

last week boss tiba2 je datang sebelah aku..
dia tanya..
hafiza, can i put my trust on you?
aku pun menjawabb..sureeee!!!
hehe.. lepas tu dia pun menghulurkan surat sambung kontrak kerja aku..
yeayyy..alhamdulillah bos bagi aku sambung kerja lagi kat sini.. thank you boss!

owhh..aku baru je ada mood nak upload gambar2 masa my bro kawin.. tapi gambar2 kawan2 aku semua tak ada.sedih2..so layan kan aja la


the wedding card


pelamin dari kejauhan

pa n ma


the family candid

memo, pengantins, abah, kak emon, elmo, aleeya, skodek n me

meja pengantin

the pelamin

hijau2 dalam lif
aleeya qaisara..
p/s: semoga ramadhan ini memberikan lebih keinsafan buat aku..

Wednesday, August 12, 2009

it is me

hehe..comey tak lukisan ni? ade macam rupa aku tak..

hehe..gambar ni dilukis oleh mr desmond from radio div time team building hari tu.

dia lukis muka aku bapak cantik,tapi aku lukis muka dia serius buruk.. ahha ampun2:p

btw yang pretty tu bukan aku yang tulis ok.. nanti korang cakap aku perasaan pretty plak..

p/s: teringat plak kelas lukisan masa sekolah rendah dulu

wedding2 mereka

congratulation for this two lovely couple. four of them are my senior in silat. dah selamat dah kowang ek.. congrates lg skali. tapi nanti sure dah tak boleh ge ice breaking or lepak ngn kowang lg. sobsob..


abg syafiq & kak fiza. - 1st august 09-


abg daus & kak jaja - 8th august 09-


aku malas nak cerita pasal wedding panjang2. nanti aku sedih..haha..
malam2 buta ni, tetibe aku mengidam sesuatu la.. daim choc cake.. damnn nice.. grab it at ikea food court. hehe
nyum nyum

Saturday, July 18, 2009

the ring

happy engagement to u..


love,
me

Tuesday, July 7, 2009

congrates

sejak kematian MJ, aku rasa tak ada mood nak update blog. haha padahal aku memang sangat malas kot. papa pun, MJ, your music roxx my world. RIP.

4th July

Congratulation to my 2nd bro yang telah selamat menjadi suami org. aku malas nak cerita lebih, sebab aku tengah bengang dengan dia..wahaha



the whole family..menchi gambar tak clear..

5th July

aku teringat setahun yang lalu, ym menjadi saksi saat itu. yes aku masih ingat setiap ayat dia, ayat yang menjadi amanah buat aku. memang pada permulaan nya sangat menyakitkan, tapi berkat wujudnya perkataan sabar dalam kamus hidup aku dan dia, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

walaupun tersiratnya, hanya kau dan aku sahaja yang tahu,

walaupun perjalanannya, sangat jauh, berduri dan berliku.

walaupun perhubungannya, tanpa berkat dan juga restu,

im so thankful that finally i found you..

happy 1st anniversary.

Tuesday, June 16, 2009

the climb

I'm crazy bout this song. The Climb by Miley Cyrus. love the lyrics.sangat kena dengan kehidupan kita.

I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin,
You'll never reach it,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep trying
Got to keep my head held high

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing,
The chances I'm taking
Sometimes they knock me down but
No I'm not breaking
The pain I'm knowing
But these are the moments that
I'm going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on,

Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
It's all about
It's all about
The climb
Keep the faith
Keep your faith

Dear U,

Setiap perjalanan dalam kehidupan kita, samada yang baik atau buruk, gembira atau sedih, berjaya atau gagal, semuanya harus kita ambil sebagai pengalaman yang bakal mematangkan kita.

Kegagalan bukan bererti kehancuran selamanya. Sekali gagal mungkin menjadi pemangkin kejayaan yang lebih besar. Sekali kejatuhan mungkin petanda untuk kebangkitan yang lebih manis dan bermakna.

Jangan hiraukan jika ada yang mengeji. Jangan murung jika ada yang tidak memahami. Sesungguhnya lebih bertuah dikurniakan sekali kegagalan. Kerana anugerah bagi kita untuk lebih beringat dan tidak leka di masa akan datang. Berbanding mereka yang belum pernah dikurniakan kejatuhan, sudah pasti alpa dengan keindahan dan kejayaan yang tertulis buat mereka.

Yang penting jangan putus berusaha dan berdoa. Dan jangan persoalkan jika doa kita tak dimakbulkan Nya, kerana Dia mungkin punya perancangan yang lebih hebat untuk kita nanti.

Dan ingatlah, aku sentisa di sisi kamu. Sentiasa, insyaAllah.

Ikhlas dari ku.

Saturday, June 6, 2009

bagan lalang besh

owh yesterday tanpa dirancang2, we went to bagan lalang with intan. sekali sekala deting tepi pantai ni syiok gak kan.. tengok sun set.. walaupun deting sambil ditemani mukhrim tapi still satu moment yang tidak akan aku lupakan..hehe. tapi tak bawa kamera, so tak boleh mncapub lebih..sob sob

skem, pijot bersama penyu comel


then makan time memang superb, cheap, tasty and yummy.. at last tercapai jugak keinginan nak makan lala masak sambal..hee. dan untuk pertama kali dan terakhir aku dipaksa makan sejenis binatang yang baru aku kenali semalam. haaa ni la dia pepahat namanya. rupa dia macam lintah yang duduk dalam buluh kecit.. rasa dia tak sedap, liat dan pahit. hehe senyap2 aku ludah balik sebab tak sanggup nak telan..hehe.

pinjam gambar pepahat ni dari resipidiana .blogspot.com

ok off topik sikit..

pernah tak anda ditimpa dugaan yang sangat2 bertimpa2?
he did..
kalau aku yang di duga begitu, belum tentu aku boleh hadapinya..
pray the best for him.
and if you know him, please pray for him too eyh..

Friday, May 29, 2009

it should be

tioman should be fantastic..
but something at the beginning, ruin everything..

but, it's my fault..

sorry bie..

photos will be upload later..stay tune.

Thursday, May 7, 2009

almosttt

almost give up..
yess..hampir2..sipi2..

aku sepatutnya berbangga with my life now..
im sure my parent pon berbangga..
mereka dah berjaya besarkan anak perempuan dia yang seorang ni..
dah ada degree, dah ada kerja, dah ada kereta sendiri..
bukan nak membangga diri, tapi bukan senang untuk seorang ibu dan ayah nak membesarkan anaknya sampai berjaya..

aku sepatutnya dah stabil dengan life aku..
sepatutnya lah..
tapi aku masih tersangkut dekat satu point..

and sebab itu lah aku hampir give up..
dah hampir sangat2 nak sampai masanya bila aku nak jerit kat satu dunia, "ENOUGHHHH!!!"
im sick
im tired
full of hatred
and im lonely

yupp lonely.. i think enough for me to give..maybe it's time for me to receive pulak..
"memberi lebih baik dari menerima".. nahhh.. dah tiba masanya untuk aku lepaskan pegangan ini.. for now it's better for me to wait.. tunggu untuk menerima sesuatu..kihkih

owhh i think is time for me to take a break.. tioman maybe..hihi

Tuesday, April 28, 2009

timun sudah pergi...

jam 8.45 pagi tadi, aku menerima panggilan..

hello cik nurul hafiza..saya ada berita buruk..
timunn dah meninggal dunia pagi tadi..

...................

timun dah tiada...dah pergi untuk selamanya.
sesungguhnya dia seekor kucing yang istimewa..
tak pernah lagi aku jumpa kucing macam dia..
dia memang hyperactif.. dan sebab itulah dia amat istimewa.
dah la pandai berak dalam toilet.. sesungguhnya dia tiada pengganti.

tadi kami pergi hospital, untuk settlekan payment..
dan juga pergi melihat dia untuk kali terakhir..
melihat dia tidur selamanya..
dan dia dah tak sakit lagi macam semalam..

owhh..we miss you timun.. thanks for being such a wonderful cat. and thanks because all this while, u make him happy.

:(

timun, be strongg..

Hari itu timun duduk dengan aku.. tapi aku tak jaga dia baik2. Aku letak saja dia dalam sangkar dia. Aku bukan tidak mahu jaga dia betul2.tapi aku busy sangat kerja. Kerja direct 10 hari. Balik kerja baru aku keluarkan dia dari sangkar, bagi dia main2 dalam bilik aku.. bila aku nak tido, aku masukkan dia balik..

Timun tu memang ganas. Pantang nampak benda yang dia boleh capai, sure dia akan main2. Pantang nampak orang berjalan, sure kaki orang tu akan kene terkam. Pantang nampak benda bergerak sikit, sure dia nak cakar. Sekali jumpa dia, kalau tak dapat calar balar satu dua kat tangan memang tak sah la.

Beberapa hari lepas aku jaga timun, dia jadi pasif.. dah tak macam dulu..

Dan sekarang, dah seminggu dia terlantar. Dia duduk je kat sudut tu. Tak makan, tak berak, tak minum, tak bagi respond..air liur dia meleleh je.. semalan keadaan dia macam teruk sangat.. badan dia dah bau busuk.. sampai dia kene hurung dengan semut..

Dan pagi tadi aku dan skem bawa dia pergi klinik veterinary dekat upm tu.. doctor kata dia kena infection dekat hati. Dan chances dia nak hidup 30% je. Doctor kata dia just boleh masukkan timun dalam ward untuk 5 hari then masukkan IV drip kat dia. Dan just tengok samaada dia boleh survive ke tak..

Sedih aku dengar doctor cakap camtu. Last time kami nak keluar dari ward tu, doctor cakap “ saya nak ingatkan kamu, harapan dia amat tipis dan mungkin dia tak dapat diselamatkan…

Kami sedih..

Timunn..be strong please.. aku rindu nak kene gigit dengan ko. Aku menyesal sanagt tak jaga kau betul2. Aku tau ko kuatkan.. kau bukan lemah, kau lain dari yang lain..n I know u can survive. Pleasee..pray for timunn.

Thursday, April 2, 2009

april pool

1st april 2009

My new ride is here.. yup sepatutnya aku gembira. Sepatutnya aku catatkan di dalam diary aku sebagai hari di mana impian aku jadi kenyataan. Kecik2 dulu selalu berangan nak pakai kereta best2. Walaupun my new ride ini tak ada la sehebat kereta BMW atau AUDI.

Tapi.. kegembiraan itu tiada.

Bukan sebab aku tidak puas hati dengan kereta aku. Tapi sebab lain..
Sebab aku tidak nampak masa depan..

Orang kata, kata-kata seorang ibu memang ada kebenarannya. Ape yang mereka predict, memang ada kemungkinan menjadi kenyataan.

Dan apa yang dikatakan oleh beliau pagi tadi.. Menyebabkan fikiran aku tidak tenteram. Memang benar cakap beliau. Tapi kebenaran itu, akan memaksa aku melepaskan seseorang yang paling aku sayang.

Dan sesungguhnya.. aku tengah buntu. Dan aku perlukan seseorang yang memahami keadaan aku ini. Patutkah aku menjalani satu penantian yang tidak pasti pengakhirannya. Or patutkah aku mengundurkan diri?

p/s: sorry aku meluahkan perasaan kat blog ni..aku sedang tiada tempat mengadu
p/s/s: i survive my 7th day working

Friday, March 27, 2009

owh baby baby

my new baby is coming..opsss...siapakah or apakah? hehe let me surprise u later la key.. but aku bagi sikit hint..

- ianya satu kehendak bukan keperluan
- ianya bakal membuatkan aku sesak nafas tiap-tiap bulan
- ianya membantu aku bergerak
- ianya lebih besar dan demand dari baby lama aku
- and my new baby is lapis blue in colour..

sepatutnya aku excited..tapi aku rasa takut pula untuk menerima kehadiran beliau di hidup aku..huhu

semperna aku bercerita tentang baby , meh aku nak tepek gambar comel anak buah aku, aleeya qaisara..nomey tak dia pakai wig.. kecik2 dah disogokkan dengan kecantikan dunia..haha apa aku merepek ni.. duhh geram pula nak peluk budak kecik ni..


macam barbie doll pun ada gak..huhu

owhh..i'll be working for 10 days straight until 5th next month.. so korang jangan la cakap aku sombong pulak kalau korang ajak aku keluar, tapi aku tak dapat nak join..ada pahamm? hehe

Friday, March 20, 2009

Now on DiGi

Window Live Messenger now on DiGi. Cepat2 send MSN ke 2016. Free trial for 2 months. But check dulu for compatible phones dulu yer..hehe gila babeng aku jadi promoter DiGi.

hehe bukan ape..saje nak capub gambar aku dan chin tia bersama pakcik kepala bulat ni. semperna DiGi launch window live messenger hari itu.hehe.

nomey kan dia.tapi kesian je kene jadi statik lama2. hihi.

Thursday, March 19, 2009

terserempak dengan cik anonymous

owhh..last week ada dinner for my department dekat sunway resort hotel & spa. sangat best ok. tapi sesungguhnya perut aku memang tak sesuai untuk di bawa makan buffet. sebabnya aku tak reti nak makan banyak2. sangat membazir ok. nasib baik la free.

owh itu bukan la cerita utama yang hendak di ketengahkan di sini. hehe. ceritanya begini.

sedang aku asyik mengusha makanan buffet tersebut. usha sana, usha sini. usha untuk trip kali ke tiga.hehe. then tiba2, disebalik makanan2 yang indah itu, aku terlihatkan akan seseorang. dari jauh ku perhatikan... eyhhh.. macam aku kenal rambut itu, eyh salah..macam aku kenal insan itu..hehe.

aku teruskan mengusha, galak seperti mengusha mamat hensem..haha.. last2 dia pun terperasankan aku..hehe.. insan yang dah bertahun2 tak jumpa. tapi entah macam mana, hari tu kat tempat tu juga aku nak terjumpa dia.hehe.

cik zaishamsuria yang dirindui..haha rindu la sangat. cik anonymous yang selalu mengkomen kat blog aku ni. at last terjumpa gak ko kan. sangat kecil dunia ini..hehe. papa pun, aku rindu ko wehh.. rindu zaman2 kanak2 time kita alpha. hehe..

aku sure ramai kawan2 kita yang rindu kat ko dan tertanya-tanya macam mana rupa ko sekarang.. hehe meh dengan bangganya aku tepek muka ko kat blog aku ni..hehe

weh asal lah ko putih berseri sangat. sangat terasa kehitaman aku..huhu

Tuesday, March 17, 2009

mari tersenyum

owh bahagianya hari ini..
Sepanjang hari aku rasa seperti melayang2 di angkasa..hehe
Sangat sweeet ok..
Tapi tak mahu la cerita kat korang. Sebab nanti korang jeles pulak..

Apa yang penting..
Mulai hari ini, for sure aku akan tersenyum sorang2 bila nampak jambatan pulau pinang (eh bukan jambatan pulau pinang dekat penang tu, ni jambatan yang dekat2 shah alam tu..hehe hari2 lalu situ, tapi tak pernah ambil tahu pula nama jambatan tu..hehe)..

Hehe bahagia..fullstop.

P/s: kenapa strymyx rumah aku tak boleh online? Sangat terseksa aku menaip post ni dari handfon..nasib baik la GPRS aku free of charge..hehe

entah

mungkin benar kata mereka..

mungkin jugakan..

mungkin.

sakit....

Sunday, March 15, 2009

my quarter 2

bulan april semakin menjelang.. means sudah nak masuk quarter 2 2009. dan aku sedang aiming sesuatu sebagai target quarter 2 aku..hehe
aku mahu beli camera..
yess..sebabnya, aku sudah insaf meminjam kamera orang lain, walaupun family sendiri..huhu..
bukan sebab aku dah rosakkan kamera orang lain, tetapii.. orang tersebut telah menyelidik semua gambar-gambar yang aku dah snap.. dan menyebabkan aku terkantoi sendiri.. dan akhirnya memudaratkan diri ku sendiri.
opss jangan la membayangkan gambar lucah aku pulak..hehe.. gambar aku snap tu semua halal dilihat, tetapi mulut dan persepsi orang lain, sangat susah untuk kita kawal.. itulah nama nya kehidupan kan..
apa2 pun..satu camera on da way.. camera apakah? dslr ke? kahkah.. peace:p
tapi kena banyak2 buat OT la nampak gayanya..huhuh
owhh..aku nak cerita.. aku rasa ada orang telah menceroboh diary aku.diary yang menjadi tempat aku meluahkan perasaan (ceyy jiwang je lebih). sebabnya balik2 kerja semalam, aku mendapati ianya tidak berada di tempat asalnya.dari dalam laci, tetiba ada di atas meja, tidakkah itu obvious.. duhhhh sakit2.

Monday, March 9, 2009

love story

Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head? I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring

And said, marry me Juliet
You'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad, go pick out a white dress
It's a love story baby just say yes

lagu ini my current favourite song.hihi.. siap dah beli caller tunes lagi..hehe.. so sape2 nak dengar lagu ni, rajin2 lah call aku..hehe

kisah cinta terlarang sang romeo dan juliet..

owh terkenang aku 3 tahun lepas. semasa berkesempatan melawat beranda si juliet di Verona, Itali. they said, "don't miss to touch her right breast and you'll find your true love, and you'll be together forever". yupp.. i did touch it..


notice tak Juliet's right breast lagi berkilat dari the other one?

jadi adakah aku akan dapat bersama sang romeo aku sampai akhir hayat aku? alangkah indah jika begitu...

Tuesday, March 3, 2009

my promise..

seperti yang aku janjikan..
jengjeng..
jangan lah terkejut
atau buat2 tak kenal aku pulak kalau jumpe..

memang macam2 komen aku terima..

..eyhhh gaduh dengan boifren ke?
..eyhh staff baru ek? tak kenal la..
..eyh nak tiru rihanna ke ape ni..

..sayang nyaaa..kenapaa?
..nampak macam pramugari la (haha tak boleh belah komen ni)
..nampak macam budak sekolah lah u (yeay yang ni komen yang comel..hehe)

siap ada yang mesej tanya dulu, sebab tak berani nak tegur sebab takut salah org..huhu..

yeahh..itu lah pengorbanan terbesar yang aku dah buat. after 5 tahun, aku kembali seperti dulu kala. jangan tanya kan mengapa wahai kawan2.. kalau nak tanya pasal kesanggupan, memang sangat aku tidak sanggup.. sungguh aku tak sanggup.. tapi aku puas..

dan terima kasih buat mereka2, yang menyebabkan aku berada dalam terpaksa untuk melakukan ini.. terima kasih.. aku tahu ada hikmah disebalik keadaan itu..

kehkeh..intro aku nak yang terbaik aje kan..sory la aku mengarut lebih2.. ni haa aku nak tunjuk.. somebody with her new hair do.. peace babe.. janji roxx..

selaras dengan imej terbaru saya ni, saya ingin mengumumkan, saat ini saya sedang membenci high heels dan handbag..huhu..kenapakah..peace:p